Spa i hemmet

Spa-känsla i badrummet

Nyligen hade jag en konversation med min kollega om den gemensamma pausen som Sverige verkar ta under början av året i januari och februari då de flesta verkar vara upptagna med att vårda sjuka barn.

I dessa dagar, när vabbandet är i full blom, kan det vara värt att stänga av lamporna, fylla ett badkar och skapa en lugn stund för avkoppling. Genom att organisera och skapa en fristad från vardagens stress i badrummet kan du skapa en perfekt plats för en stunds avkoppling, även om det kanske inte är det mest lämpliga tillfället mitt i kärnan av vab-perioden. Men visst längtar många av oss efter en kort stund av frid och ro, bortom snuva och hosta.

I det här sammanhanget delar jag några tips om hur du kan skapa en mer avslappnad och lyxig atmosfär i ditt badrum, för de ögonblick då du äntligen får en chans att sjunka ner och slappna av.

Lyxig design

Lyxig design i badrummet kan definitivt bidra till en spakänsla. Genom att investera i högkvalitetsmaterial, stilrena detaljer och funktionella element kan du skapa en miljö som inbjuder till avkoppling och välbefinnande. Här är några saker att tänka på för att skapa en lyxig design som kan bidra till en spakänsla i badrummet:

  1. Elegant material
  2. Mjuk belysning
  3. Modern teknik
  4. Naturell färgpallet
  5. Hemtrevliga tillbehör

Genom att noggrant kombinera dessa designelement i ditt badrum skapar du en harmonisk och lyxig atmosfär som ger dig möjlighet att verkligen koppla av och njuta av en stund av fullständig välbefinnande. Att skapa ett badrum med högkvalitativa material, såsom marmor badrum och badrum av rostfritt stål, kan inte bara förhöja estetiken utan också ge en fysisk känsla av lyx. En väl genomtänkt belysningsdesign, med dimbara ljuskällor och eventuellt inbyggda ljuseffekter, kan skapa den perfekta stämningen för avkoppling.

Bänkskivans del

Bänkskivan kan ofta vara en viktig faktor i badrummets design och funktionalitet. Trots att badrummet generellt sett har mindre yta för bänkskiva än andra områden som exempelvis köket, kan valet av bänkskiva fortfarande vara avgörande då det ofta påverkar rummets estetik och användbarhet. Här är några skäl till varför bänkskivan kan vara viktig i badrummet:

  1. Estik
  2. Funktunalitet
  3. Materialval
  4. Lagringsmöjligheter
  5. Spa-känsla

Bra alternativ av material för bänkskivor i badrummet finns hos stonelab. Dess stora utbud och beskrivningar av materialets för och nackdelar gör det enklare att välja bänkskiva. Exempel på material som de föredrar är keramik bänkskiva, bricmate bänkskiva, och självklart, vår allas favorit, en marmor bänkskiva. Då marmor ofta är lite dyrare är material som keramik och bricmate ett bra alternativ då dess material ofta påminner om marmor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *